Neostoric - helhetshälsa på nätet.
Author:
• söndag, juni 15th, 2008

Före 1920 var hjärt-kärlsjukdomar väldigt ovanliga, idag står de för 40% av dödsfallen i USA.

Länge har man antagit att mättat fett och kolesterol orsakar hjärt-kärlsjukdomar. Detta är fel.

Under tidsperioden 1910-1970 har konsumtionen av mättat fett, som mestadels finns i animaliskt fett, minskat med ca 10%. Kolesterolintaget har endast ökat med 1% de senaste 80 åren. Ändå fortsätter hjärt- och kärlsjukdomarna att öka.

Under dessa 80 år har konsumtionen av margarin och raffinerade oljor, ökat med 400%. Konsumtion av socker och behandlad mat har ökat med 60%.

Det är här vi hittar ”bovarna i dramat”.

Otaliga studier över hela världen har visat att folk som äter margarin och vegetabiliska oljor har betydligt fler fall av hjärt- och kärlsjukdomar än hos dem som äter animaliskt fett.

Mättat fett

  • Skyddar levern mot alkohol och andra gifter
  • Stärker immunförsvaret
  • Ser till att kroppen kan använda EFA
  • Ser till att skelettet kan ta upp kalcium

Källa: The Truth About Saturated Fat av Mary Enig, PhD och Sally Fallon. Läs hela artikeln.

Läs mer om fett!

Du kan följa svar via RSS 2.0 flödet. Du kan lämna en kommentar, eller en trackback från din egen sida.

En kommentar till “Sanningen om mättat fett”

Lämna en kommentar