Neostoric - helhetshälsa på nätet.
Author:
• måndag, januari 02nd, 2012

Jag hade ett rätt tufft år 2011. Hände mycket i det privata och jag jobbade som en galning med min firma. Jag hade rejäla sömnproblem. Kunde inte somna på kvällarna. När jag väl sov så vaknade jag hela tiden. Och sen måste man ju hålla sig vaken om dagarna för att jobba. Det var rätt svårt, så jag började dricka kaffe. Förr kunde jag inte dricka kaffe för jag blev dålig i magen. Men min mage är så mycket bättre nu så jag klarar kaffe.

Men däremot är jag väldigt känslig för koffein. Jag blir stirrig efter bara en kopp kaffe. Kan inte sova om jag dricker svart te lite för sent om dagen. Och jag blir lätt beroende. Så jag kom in i en sån där ond cirkel, och drack kaffe om dagarna och sov illa om nätterna. Försökte bara dricka te, men det var liksom kört. Till slut började magen bli sämre igen.

Så jag bestämde mig för att lägga av med allt koffein och passar på medan jag är ledig så jag kan sova när jag vill. Jag slutade med kaffet några dagar efter jul och 1 januari 2012 la jag av helt med koffein, alltså även te. Men jag som teälskare dricker fortfarande te, men det blir örtteer och rött te.

Nu måste jag tillägga att jag även har lagt av med socker, stärkelse och mjölkprodukter.

Jag har alltid varit sockerkänslig. Var en glassråtta som barn, levde på mackor, pasta och coca cola under tonåren tills min kropp, framför allt hjärnan och magen sa ifrån. Jag kunde knappt äta nånting alls utan att bli dålig i magen. Jag la då till slut av med allt onyttigt och var väldigt strikt i många år tills magen blev bra. Jag märker att jag fortfarande är sockerberoende. Jag kan inte äta frukt för då blir jag skakig i kroppen och vill ha mera sött. Okej, ett äpple går an ibland. Tar jag en kopp varm choklad så måste jag ha en till och en till…

Mina vänner tycker jag äter nyttigt. Och jag gör nog det för det mesta. Mycket grönsaker, surkål, naturkött, ekologiskt, väldigt lite sötsaker. Och så är jag glutenintolerant och hoppar över kaffebrödet. Men jag är inte helt kvitt mitt sockerberoende för jag har ett litet substitut och det heter mörk choklad. Jo jo, man påstår att det är nyttigt. I små mängder, ja. I mina mängder, nej. Jag praktiskt taget luktar choklad ur huden, så mycket äter jag.

Och riskakor. Otroligt gott och otroligt onyttigt. Jag har visserligen smör och ost på, men jag riktigt känner hur blodsockret skjuter i höjden. Det är inte bra för mig.

Och när jag är stressad eller när livet vänder oväntat så lovar jag dig att jag inte orkar ställa mig och laga god och nyttig mat. Då blir det riskaka till frukost, lunch och middag. Och choklad till mellanmål. Sån är jag.

Men nu har jag nått min gräns och egentligen har livet ordnat upp sig igen. Så nu är det bara min egen hälsa kvar. Jag har bestämt mig för att må bra och sova gott. Därför gör jag denna utrensning.

Först tänkte jag att en vecka räcker nog

Men om jag verkligen vill få ut allt ur systemet bör jag hålla på minst en månad.

Jag går efter gröna kuren som finns på Sanna Ehdins hemsida. Den påminner om LCHF. Jag har inte köpt kosttillskotten ännu, men ska åka in till Hornsgatans Hälsokost vid Mariatorget idag och handla, det är den bästa och billigaste hälsokosten jag vet i Stockholm.

Okej, det jag låter bli nu då: kaffe även koffeinfritt, svart och grönt te, mjölkprodukter, spannmål och bröd, stärkelserika rotfrukter som potatis och morötter, alkohol, socker, frukt.

Vad äter jag då?: grönsaker, kravmärkt kött, fisk, nötter, fetter som olivolja och kokosolja, ekologiska ägg, linser (enligt gröna kuren är bönor okej, men jag hoppar det)

Hur det går

Dag 1, alltså igår hade jag en grym huvudvärk och var trött och orkeslös. Törstig på vatten flera gånger om dagen. Inte så sötsugen, men jag åt å andra sidan både choklad och glass dagen innan 🙂

Dag 2, vaknade utan klocka vid 7-tiden. Är halvpigg. Huvudvärken är fortfarande här samt en dålig smak i munnen. Väldigt törstig.

 

Du kan följa svar via RSS 2.0 flödet. Både pingning och kommentering är avstängt.

Kommentering avstängd.