Neostoric - helhetshälsa på nätet.
Author:
• lördag, oktober 02nd, 2010

Gamla problem återuppstår

Okej, nu är det dags att berätta för er det som jag har upplevt på mjölkkuren. Jag vill börja med att säga att jag har aldrig haft problem med att tåla mjölkprodukter. Enligt Charles Porter finns det de som har problem med diarré i början och mjölkintaget kan justeras för att passa individen. Inte bara det, men om man har inte tålt mjölk tidigare i livet kan mjölkkuren faktiskt bota detta problem. Otroligt va? Men det funkar bara om man använder rå mjölk.

Om ni har läst Del 2 av ”Mitt Liv På Mjölkkuren” kanske ni kommer ihåg att jag hade problem med inflammation i tårkörtlarna (torra ögon), inflammation och ont i ledarna, samt svår akne och andra hudproblem när jag började kuren för nästan fyra veckor sedan.

Under den första veckan mådde jag oerhört bra. Jag upplevde ingen justeringsperiod i tarmarna. Efter ett par dagar på kuren blev avföringen kritvit precis som det var beskrivet i boken. Huden och hyn såg fräscha ut och aknen som jag hade försvann. Ögonen och lederna mådde en smula bättre.

Efter ungefär 4 eller 5 dagar märkte jag att min mage blev större, men inte med fett, snarare med blod. Magrutorna syntes ändå bra. Tarmarna och organen kände sig tajta under min hud. Musklerna i mina armar och ben verkade växa några kilo under första veckan.

Vid första veckans slut började jag uppleva lite akneutslag i ansikte och nacke. Det kom inte så många finnar men de som kom var stora och satt djupt under ytan. På mitt bröst där jag brukade ha ytliga akneutslag (fast de hade försvunnit rätt bra med endast ren mat och örtutrensningar) hade också kommit tillbaka. Aknen på bröstet höll även sällskap med små vita prickar som liknade någon sorts permanent gåshud. Ett fenomen som jag också hade upplevt förut och som fortfarande fanns på underarmarna.

Jag var dock inte rädd, eftersom boken hade sagt att gamla problem skulle uppstå medan organen rensas ut och återhämtar sig. Däremot runt dag 6 blev jag riktigt förkyld. Det var inget underligt egentligen för att alla andra i mitt område var förkylda. Däremot kan jag säga att dittills hade jag inte varit förkyld på nästan ett helt år. Mitt immunförsvar kändes rätt starkt på grund av min sunda livsstil. Det fanns många gånger under året när alla andra i min omvärld hade blivit förkylda men inte jag. Emellertid som barn hade jag ett många problem med immunförsvaret och gick på en massa starka antibiotika. Gamla problem med immunförsvaret kom tillbaka antar jag, och det var därför jag blev förkyld. Eller så
är det bara rent sammanträffande. Vem vet?

Hursomhelst blev jag svårt förkyld och jag var lite rädd att fortsätta med mjölkkuren. Skulle kroppen kunna kämpa mot förkylningen med bara mjölk som bränsle? I boken stod det även att man inte skulle använda mjölkkuren för att försöka bota någon feber eller akut sjukdom.

Å andra sidan hade boken också sagt att när man har väl börjat med mjölkkuren ska man inte sluta hur dåligt man än mår. Boken förklarar att allt som man upplever är bara en del av rengöringsprocessen och om man slutar, så måste man börja om från början. Författaren (som även är  läkare) sa att alla patienterna som gjorde uppehåll ångrade sig. Han hade behandlat ett mäktigt antal människor under en period av över 20 år och ingenting dåligt hade hänt dem som fortsatt med kuren när de mådde dåligt. Det var faktiskt precis tvärtom. Alla som hade fortsatt blev antingen helt botade eller mådde åtminstone avsevärt bättre än de hade gjort innan mjölkkuren.

Det är lätt att förstå varför jag hade svårt att bestämma mig. Jag var tvungen att använda min egen logik för att kunna fatta beslut med förtroende. Det var nämligen så här: Jag tänkte ”Spädbarn blir förkylda hela tiden och kan återhämta sig utan problem på bara bröstmjölk” och det fick mig att tro att det ska kunna funka för mig. Den enda skillnaden var att spädbarnet fick mänsklig bröstmjölk som är gjord för människor och jag fick bara komjölk som är gjord för kalvar. Det fick mig att forska lite på skillnaden mellan rå komjölk och bröstmjölk.

Enligt allt som jag läste, verkar det som att hos de flesta däggdjuren har mjölken alla samma ingredienser bara i olika proportioner. Komjölk har exempelvis mer protein och mindre mjölksocker än bröstmjölk i människor. Det är tydligen viktigt att kalvar får mer protein och mindre kolhydrater än spädbarn. Relationstalet på vitaminer och mineral är också annorlunda när man jämför komjölk med bröstmjölk. När det gäller vuxna människor, behöver man dock oftast mer protein och färre kolhydrater… alltså var rå komjölk inte alls ett dumt val för vuxna människor.

Kort sagt, tyckte jag att det klokaste beslutet som jag kunde fatta var att fortsätta med kuren. Tre veckor senare kan jag säga att jag valde rätt och jag berättar varför i Del 4 av ”Mitt Liv på Mjölkkuren”

Du kan följa svar via RSS 2.0 flödet. Både pingning och kommentering är avstängt.

Kommentering avstängd.