Neostoric - helhetshälsa på nätet.
Author:
• lördag, september 25th, 2010

Hur ska man skaffa sin mjölk?

Hallå och välkomna till Del 2 av ”Mitt Liv på Mjölkkuren. Om inte ni har börjat läsa boken ”Milk Diet as a Remedy for Chronic Disease” av Charles Porter ännu, så starkt rekommenderar jag att ni börjar nu. Den är spännande att läsa och dessutom kan man göra det gratis här.
För er som skulle hellre läsa den på svenska, är det mycket möjligt att jag snart gör en översättning av boken.

I Del 1 skrev jag hur jag hade snubblat på Mjölkkuren. Anledningen till att jag ville prova mjölkkuren var för att  försöka bota mina egna kroniska problem, nämligen inflammation i tårkörtlarna (torra ögon), inflammation och ont i ledarna, samt svårt akne och andra hudproblem.

Jag vill också påpeka att jag hade kommit väldigt långt med alla dessa problem med bara örtkurer, tillskott, motion, andlig utforskning, och en väldigt ren diet. Däremot har jag aldrig känt mig helt befriad av mina kroniska problem och jag tänker inte ge mig förrän jag är 100% botad. Efter jag hade läst den förenämnda boken, tyckte jag att mjölkkuren definitivt var värd att testa.

Men hörni nu…jag vill inte låta som en hycklande mamma men ”Gör det jag säger, inte det jag gör!”  Jag har inte följt protokollet så strängt som man ska. Det var delvis pga det svenska lagar ang kost och delvis för att jag inte hade mycket tålamod. Jag var lite för ivrig och ville göra kuren omgående. Jag har gjort många små misstag som ni inte behöver göra om ni följer mina råd. Det är mycket möjligt att jag är den första i moderna Sverige att prova mjölkkuren och mina efterträdare kommer säkert utföra den mycket bättre. Det kommer nog blir lättare i framtiden när föråldrade lagar ändras angående kost, nämligen råa mjölkprodukter. Jag är ingen expert på kostlagen i Sverige, men vart enda mejeri som jag har ringt har sagt att det är olagligt att sälja råa mjölkprodukter i Sverige. All mjölk måste vara åtminstone lågpastöriserat. Vilken hemsk situation!

Rå mjölk (inte samma som råmjölk) är en superkost som har använts som medicin i årtusenden och den är väsentlig för liv bland däggdjur. Kommersiell homogeniserad och pastöriserad mjölk är rent gift. Det finns hur mycket litteratur som helst som bevisar det. Och om det är sant att regeringen har gjort det olagligt att sälja rå mjölk på grund av 150 år gamla vidskepelser, ska vi verkligen skämmas.

Den här är dock ingen politisk hemsida, så jag kommer inte säga något mer om det. Jag vill bara meddela att oftast när det gäller ens egen hälsa, måste man ignorera lagen och obsoleta traditioner.

Alltså om du tänker börja med mjölkkuren rekommenderar jag att du letar upp en ekologisk bondgård i närheten av dig och ber att få köpa rå mjölk direkt från dem. Jag bor på stan och känner ingen bonde. Dessutom har jag ingen bil så det är inte så lätt att bara vandra runt och fråga folk på landet. Jag sökte ungefär 10 dagar på nätet efter en bondgård som kunde sälja mig rå mjölk och jag misslyckades totalt.

Om du letar och letar och ändå misslyckas precis som jag, har jag några förslag.

För er som bor nära Stockholm skulle jag föreslå att du letar upp ett ställe som säljer Järna Mjölk. Den är ekologisk, ej separerad, ej homogeniserad, och bara filtrerad och lågpastöriserad. För er som bor i närheten av Göteborg eller Malmö skulle jag föreslå ett märke som heter Hjordnära som säljer en ekologisk gammaldags mjölk som också bara är lågpastöriserad. Ursprungligen hade jag tänkt köpa Hjordnära men den såldes inte i närheten av Stockholm och det var då jag hittade Järna Mjölk. För er som bor norrut har jag inte den blekaste aning vad du har för alternativ, men däremot misstänker jag blåögt att det finns fler bondgårdar att besöka. Om någon vet ett bra alternativ i Norrland, får ni gärna skriva till oss här på neostoric och berätta.  En bra nyhet jag fick från Arla var att deras gammaldags mjölk (som går att hitta överallt i Sverige) snart ska tillverkas endast ekologisk.

Lågpastöriserad ekologisk gammaldags mjölk är inte alls idealisk, men är det bästa man kan köpa över disk här i Sverige just nu. Den är inte giftig på samma sätt som vanlig icke-ekologisk, högpastöriserad och homogeniserad mjölk, men däremot förlorar man mycket näring som man verkligen vill ha på mjölkkuren.
Jag har emellertid upplevt många bra resultat på mjölkkuren trots att jag dricker Järna Mjölk som inte är 100% rå. Ni kommer att höra mer om mina vinster på mjölkkuren i framtida artiklar.

Efter du har kalkylerat hur många liter mjölk du ska dricka om dagen (oftast mellan 3.5 och 6) och du har hittat en återförsäljare (eller bonde) ska du ordna ett schema. Alltså hur mycket mjölk du ska köpa och på vilka dagar. Den här delen är rejält viktigt om du ska köpa från en återförsäljare och någonting som jag inte alls hade räknat med.

Jag hade antagit att jag helt enkelt bara skulle kunna gå och köpa mer mjölk när den tog slut hemma. Det var världens misstag och jag fick svälta ett par dagar utan mjölk på grund av det. Jag har fått flera mini-fasteperioder under de senaste tre veckorna på grund av min naivitet. Du ska dock inte göra samma misstag.

Du bör gå till återförsäljaren och fråga mjölkgubben vilka dagar din speciella mjölk levereras, sedan ska du gå dit och köpa all mjölk som du kommer behöva för att överleva fram till nästa leverans. Det ska du göra för att du är smartare och tålmodigare än vad jag är och för att du vill göra allting rätt för att kunna få högsta gradens resultat.

Du bör även komma hit igen och läsa om det som jag har upplevt på mjölkkuren i Del 3!

Du kan följa svar via RSS 2.0 flödet. Både pingning och kommentering är avstängt.

En kommentar till “Mitt liv på mjölkkuren del 2”