Neostoric - helhetshälsa på nätet.
Author:
• lördag, september 18th, 2010

Jag hade haft en liten ekonomisk kris. Varje dag vaknade jag och fick panik när jag öppnade burken där mitt vassleproteinpulver fanns. Med varje skopa blev dess tid närmre slutet, och jag visste att jag inte hade råd att köpa mer. Proteinpulver är, när allt kommer omkring, rätt dyrt…speciellt när man vill köpa rent och ekologiskt utan tillsatser eller sötningsmedel.

Jag började ställa mig frågan ”hur kan jag annars få i mig rent vassleprotein?” och det uppenbara svaret var mjölkprodukter. En timme senare befann jag mig i ICA vid mjölkavdelningen. Jag läste baksidan av nästan varenda produkt som fanns där på hyllorna. Fjällbrynt Messmör Natur verkade vara den renaste produkten som jag kunde hitta den dagen som var i stort sätt bara gjort av vassle. Under ingrediensen stod blott ”vassle, järn”. Som en kille, fann jag det en smula läskigt att det fanns tillsatt järn och undrade varför messmöret inte kunde bara vara gjort av ren vassle. Jag trodde dock att järnet måste komma från koblod eller kolever och att det nog var lugnt för en kille att käka. Så jag köpte några paket, drog hem, styrketränade, och åt en hel del messmör efter passet.

Efter ett par dagar kunde jag inte låta bli. Jag ringde Fjällbrynt för att fråga vilket sorts järn de la till och om de hade någon produkt som var bara gjord av ren vassle. Han som skötte sådana förfrågningar sa att de inte hade någon produkt som var vassle utan tillsatser. När jag frågade om järnet, så sa han (stolt) att järnet inte kom från blod, snarare järnoxid…också känt som…håll ut………ROST!!!

Det är ju möjligt att järnoxid är bra tillskott för kvinnor men enligt all litteratur som jag har läst ska män endast få järn från animaliska produkter (lever, blod, och rött kött) och aldrig som tillskott i vitamintabletter osv. I mitt huvud hamnade ”rost” under rubriken ”osv”.

Jag åt upp messmöret som jag hade kvar och började leta alternativ. Det var då någon tipsade mig om kvarkost (kvarg). Förpackningen gjorde det lite svårt att hitta, men jag fann den till slut på ICA. Den var faktiskt en billig och ren produkt, men tyvärr inte ekologisk. Jag visste dock att den här var bara en tillfällig situation och snart skulle jag kunna köpa mitt proteinpulver igen.

Men någonting märkligt började hända under den veckan…

Grejen är att jag hade också börjat dricka mycket icke-homogeniserad ekologisk mjölk på morgnarna. Jag antog att det var mycket med bra mjölkfett och mjölkproteiner för träningen. Dessutom är mjölksockret inte alls sött jämfört med bordssocker (bara 15% så sött) och leder inte till insulinstörningar, etc. Att dricka mer mjölk och käka kvarg på första halvan av dagen verkade vara ett logiskt sätt att få i mig massa med mineraler, vitaminer och proteiner medan jag fixade min ekonomi.

Men som sagt, någonting oväntat började ske. Jag började känna mig väldigt bra. I stället för att bara kunna överleva billigt och tämligen sunt, så kände jag mig starkare och renare. Det kändes som jag hade bättre cirkulation, mer energi, och sov djupare.

Så småningom började jag grubbla över mjölk. Jag tänkte ”Spädbarn överlever endast på mjölk…till och med under den viktigaste och mest intensiva utvecklingsperioden i livet”.

Jag funderade vidare…”Mjölk lär innehålla allt man behöver för att bygga och reparera kroppen. Jag undrar om en vuxen kunde överleva endast på mjölk under en viss period för att återhämta en sliten kropp…någon sorts mjölkfasta, eller mjölkkur liksom…”

Sedan kom jag ihåg att berömd naturläkare Dr. Joseph Mercola hade starkt rekommenderat råmjölk och sa att den brukade användas som medicin.

Med allt det här in tankarna, gjorde jag en random googling på orden ”Milk Diet” för skoj skull. Mer överraskad kunde jag inte ha varit när jag fick några träffar!!!

Jag gick in här och där och till slut hittade jag en väldigt intressant bok som man kan läsa gratis online. Den är skriven på engelska och den heter ”Milk Diet as a Remedy for Chronic Disease” av Charles Porter. Boken är överväldigande. Författaren var en läkare som hade botat folk under en period av cirka 25 år med mjölkkuren. Jag har lärt mig mycket av denna bok trots att den är skriven för länge sedan. Informationen och slutsatserna är vettiga.

Jag har också läst en till bok om mjölkkuren och har även hittat en kille på Youtube som experimenterar med mjölkkuren precis som jag.

Ja just det, jag glömde säga… jag har nyligen börjat med mjölkkuren nu och jag kommer berätta för er allt som jag upplever. Jag kommer också meddela det som jag har lärt mig under mina forskningar.

Det kommer fler intressanta artiklar för er med kroniska problem och även er sunda som vill bara dana alternativa synvinklar angående den mänskliga kroppen!

Vi syns nästa gången på ”Mitt Liv på Mjölkkuren – Del 2”!

Du kan följa svar via RSS 2.0 flödet. Både pingning och kommentering är avstängt.

Kommentering avstängd.