Neostoric - helhetshälsa på nätet.
Author:
• lördag, oktober 09th, 2010

Den Dödliga Armhålan

Förra avsnittet avslutade jag med dilemmat angående förkylningen vid första veckans slut. Skulle jag fortsätta på mjölkkuren eller ej?

Jag fortsatte och jag var väldigt nöjd med beslutet. Hos mig gick förkylningen över på sex dagar medan alla andra i mitt område kämpade med förkylning drygt 14 dagar. Under förkylningen hade akneutslagen gått över och hyn såg väldigt fräsch ut. Porerna var mindre än någonsin och de vita prickarna på bröstet höll på att försvinna helt. Jag tänkte ”Okej, nu har kuren kommit igång”.

Däremot hade den tredje veckan sina egna överraskningar. På början av den tredje vecka hade min mage blivit oerhört stor. Det var inte fett nu heller och magrutorna syntes ändå bra. Min kroppstemperatur hade också gått upp väldigt mycket och jag kände mig otroligt varm. Jag kände mig inte ett dugg febrig, bara jättevarm. Det uppstod även yrselperioder när jag trodde att jag skulle svimma på busshållplatsen. Lyckligtvis gjorde jag aldrig det, men det var ändå läskigt.

Jag ska avbryta mig här för att nämna att enligt Charles Porter är det väsentligt att man vilar totalt i sängen under de första fyra veckorna. Folk som han oftast behandlade var dödssjuka, svaga, och gamla. Det är däremot inte jag. Jag är ung, ovanligt stark och ser inte särskilt sjuklig ut. Å andra sidan lider jag av kronisk inflammation, och det är ingenting som ska ignoreras. Vi har upptäckt på sistone att de dödligaste sjukdomarna härstammar i stort sett från någon sorts kronisk inflammation. Tyvärr, är många omedvetna om detta samband och dold inflammation är något som läkarna sällsynt letar efter om inte patienten upplever aktuellt besvär.  I sådana situationer ges patienten något läkemedel som oftast skadar mer i längden.

Anledningen till varför jag nämner allt det här är för att betona protokollavvikelser som jag har begått under kuren. Jag har avvikit vissa principer på grund av min personliga läge. Lyxen att ligga i sängen i en månad hade inte jag tyvärr. Jag har inte heller möjligheten att vila på en altan någonstans vid fint klimat. Just nu har jag inte ens tillgång till rå mjölk eller badkar. All förenämnda villkor är essentiella enligt Charles Porter om kuren ska fungera optimalt. Dessutom har han som sagt mest behandlat gamla eller dödssjuka människor.

Om du bestämmer dig för att prova mjölkkuren föreslår jag starkt att du läser hans bok och följer allt precis som han säger.

Under den tredje veckan kom ett nytt akneutslag i ansiktet men inte så mycket på bröstet. Jag fick också ett par after (munblåsor) och svullna smaklökar. Både munblåsor och svullna smaklökar hade jag svåra kroniska problem med som barn och tonåring.

Ett fenomen till som jag upplevt var intensiv värk i mina njurar. Jag hade läst i boken att många fick ont i njurarna för att kuren får dem att växa. Det är en sorts träningsvärk, men samtidigt gör det ont för att fibrerna och membranen som inkapslar njurarna töjs under utvecklingen.

Tydligen var mina njurar i stort behov av reparationer för att de blev väldigt ömma och stora. Jag kunde inte böja mig åt sidan. Om jag försökte skulle bröstkorgen hindra mig på en gång när det krockade med min svullna njure. Att känna detta fenomen måste jag erkänna var fantastiskt läskigt. Jag funderade på att brådmoget avsluta kuren, men då kom jag ihåg att det var fullt normalt och man ska fortsätta kuren hur än dåligt man mådde.

En gång till fattade jag rätt beslut. Ett par dagar senare var njurarna mycket mindre och inte alls lika ömma. När njurarna började minskas märkte jag också att ”gåshuden” på underarmarna hade lagt sig lite.

Vid tredje veckans slut märkte jag även att avföringen börjat bli gulare. Den var inte så vit längre. Charles Porter hade skrivit om denna företeelse i boken och jag hade förväntat mig det. Till slut ska avföringen bli orange och det är då mjölkkuren är riktigt igång. Jag ser verkligen fram emot den dagen, men just nu måste jag täcka ett annat otäckt område och det är nämligen kroppslukten.

I Porters bok skriver han att kroppen kommer att lukta märkligt på grund av utrensningen etc. Han nämner mest de som lider av reumatismen och påstår att de luktar rejält mycket och det är en lukt som inte gå att förväxla med något annat. Jag måste erkänna att jag troligen är en av de människorna. Mina armhålor luktar något så märkligt att det inte går att beskriva. Det värsta är dock att det inte går att tvätta bort lukten. Jag har stått i duschen en kvart ibland för att försöka få bort lukten från en armhåla och det går inte. Jag har också märkt att det är oftast bara en armhåla i taget som luktar. Den högra luktar bara lite svett…inget farligt. Den vänstra däremot luktar sataniskt och lukten kan inte skrubbas bort. Det konstiga är att efter ett par dagar har de bytt roller och nu är det den högra som luktar helvete och den vänstra som normalt.

Enligt Porter ska lukten gå över när organen är rena och det är också en dag som jag ser ivrigt fram emot!

Kom tillbaka nästa gång och läs mer i ”Mitt Liv på Mjölkkuren Del 5

Du kan följa svar via RSS 2.0 flödet. Både pingning och kommentering är avstängt.

2 kommentarer till “Mitt liv på mjökkuren del 4”

 1. Mellis skriver:

  Hej!
  Du var bor du, ungefär? Det finns gårdar i utkanterna av Stockholm, t ex på Ekerö. Där kan du kanske få köpa rå mjölk, även kallad helmjölk. Jag köper helmjölk på en gård, jag tar bussen dit och knallar till gården. Det är toppen! Har du testat att göra kefir? Det är gott det. Då får du massor av fina bakterier åsså vassle som du kan dricka. Grädden kan du syra med vassle.
  Om du vill leta fram en gård så kolla på bondens marknad t ex, producenterna där:
  http://www.bondensegen.com/producenter.php?markID=1&&marknad=Katarina%20bangata&&stad=Stockholm
  Lycka till!

 2. Admin - Malin skriver:

  Både jag och Paul som är han som testar mjölkkuren bor lite söder om stan men tar oss gärna ut till Ekerö om det finns helmjölk där!
  Om du tror din bonde kan sälja till oss med får du gärna höra av dig.

  Och gärna med recept på kefir. Har ingen aning om hur man gör sånt:)

  Tackar