Neostoric - helhetshälsa på nätet.
Author:
• onsdag, december 12th, 2007

Jag har haft ont i korsryggen, mest på höger sida ganska länge nu. Jag brukar tänka att ”det ordnar sig”, att ”jag behöver bara börja träna och stretcha lite mer”. Men nu gick det för långt. Jag kunde knappt gå, stå eller sitta längre.

Så jag bokade tid hos Christian på Mälarhöjdens Naprapatklinik i Hägersten. Han såg direkt att jag var sne och att högra benet var lite kortare. Han undersökte mitt bäcken och konstaterade att det var vridet medsols. Tror det kallades ”bäckenledsupphakning” och var inte särsklit ovanligt hos kvinnor.

Med några fasta grepp och egen kroppstyngd rättade han till mitt bäcken. Den största skillnaden mellan en naprapat och en kiropraktor är att naprapaten förutom att knäcka även arbetar med musklerna. Han knådade hårt och lossade knutor med mera.

Jag dessutom hade två låsningar i övre ryggen som han lätt knäckte bort. Jag skrek högt, eftersom jag trodde det gjorde ont. Vid närmare eftertanke kändes det inte alls utan det lät bara, och det skrämde mig.

Så visade han mig två ganska märkliga övningar jag skulle göra för att hålla bäckenet i sin rätta position.

Dagarna efter behandlingen var olidliga. Ännu värre smärta, men nu mer jämt fördelad över korsryggen. Att rucka på ben och muskler gör ont, man får som ett blåmärke i kroppen och det måste läkas, så jag var inte speciellt orolig över smärtan. jag förstod att det var en läkeprocess.

Fem dagar senare var jag på återbesök och blev knäckt och knådad än en gång. Jag var bättre, men inte helt bra. Jag skulle egentligen behöva gå flera gånger, men jag far tillbaks till USA om ett par veckor. Där är det inte lika lätt att hitta en naprapat, och Christian föreslog att jag skulle gå hos en kiropraktor och en massör parallellt för att få ungefär samma effekt.

Category: Behandlingar
Du kan följa svar via RSS 2.0 flödet. Både pingning och kommentering är avstängt.

En kommentar till “Hos Naprapaten”

  1. […] Läs hela inlägget! […]