Neostoric - helhetshälsa på nätet.
Author:
• fredag, mars 05th, 2010

Som ni kanske har läst har jag haft problem med piriformis syndrom och ont i höfter en längre tid. Det är alltså en inflammation i muskeln som är boven i dramat och man kan få det på många sätt. Jag har yogat och blivit oerhört mycket smidigare och därmed inte haft lika ont. Att stretcha ut de krampade musklerna hjälper.

Men man måste även få bort inflammationen. Jag tog inga starka piller, men åt MSM och omega 3 och undvek mat som skapar inflammation.

Min kille kom med idén att jag borde bygga upp muskler i hela kroppen, speciellt i rumpan och benen för att avlasta den inflammerade. Låter ju logiskt. Jag brukade springa mycket förr men har ju inte kunnat pga just piriformisen.

Så jag började styrketräna, och det var ett milt program som gick igenom hela kroppen. Jag använde inte mycket vikt, och jag fortsatte med yogan åtminstone ett par gånger i veckan.

Så plötsligt en dag fick jag fruktansvärt ont i axeln. Trodde jag hade en låsning, men det visade sig vara en inflammation. Min naprapat förklarade att det i stort sett var samma problem som piriformisen. Jag började nästan gråta, för jag kunde inte föreställa mig hur jag skulle stå ut med den här smärtan i två år, för det var ungefär hur länge piriformisen hade plågat mig.

Han beordrade mig antiinflammatoriskt. Jag är emot onödiga piller, men nu var senan i axeln så svullen att jag inte ens kunde ha bh-bandet på den. Jag tog en kur med alvedon och ipren. Den stora svullnade la sig efter en vecka, men smärtan var kvar. Naprapaten sa åt mig att gå till doktorn.

För mig var det ett bra tillfälle att besöka Vidarkliniken i Järna. Där är läkarna utbildade både inom ”vanlig” medicin och antroposofisk medicin. Jag vill nämligen inte bara få en massa starka piller som kanske dämpar inflammationen med skadar andra saker i kroppen.

Man var tvungen att byta husläkare först. Inte mig emot. (För er information är det helt okej att byta tillbaks till den man hade om man av någon anledning inte skulle vara nöjd med Vidarkliniken)

Min nya husläkare lyssnade på mig. På allt jag sa, och tog verkligen till sig av det. Han såg ett tydligt samband mellan mina inflammationer. Han höll med mig om att det kunde bero på utrensning. Jag brukade leva väldigt osunt, blev otroligt sjuk pga det och har läkt mig själv via bra kost och stresshantering. Min kropp håller fortfarande på att rensa ut skiten så att säga.

Jag gick därifrån med tre recept på antroposofiska droppar som jag fick hämta ut på Weledas apotek i Järna centrum.

Det var Formica D5, Absinthum D1/Resina Laricis D3 och Stannum metallicum praeparatum D8. Jag ska ta medicinen i 3 månader och sen höra av mig, så får vi se hur det har gått. Jag kommer att uppdatera här hur det går.

Du kan följa svar via RSS 2.0 flödet. Både pingning och kommentering är avstängt.

En kommentar till “Inflammation och besök på Vidarkliniken”

  1. Tess skriver:

    Hur har det gått?
    Jag har liknande problem och bor i närheten av Järna, är det värt ett försök?
    Hälsn Tess