Neostoric - helhetshälsa på nätet.
Author:
• onsdag, november 04th, 2009

Så var det dags att få igång flåset. På grund av den där sabla piriformisen har jag ju inte vågat springa på en evighet och ”bara” gått långpromenader och yogat i två år. Hyfsat vig har jag blivit på kuppen. Men vad jag saknar nu är alltså flåset.

Bestämde mig för att våga mig på ett jympapass på Friskis och Svettis. Trots att jag egentligen inte gillar att träna inomhus. Det blev basjympan som Lina, min gamla barndomskompis, av alla människor, höll i.

Lina, eller Loveina, som hon egentligen heter, var full av energi och hade valt låtar som jag tror gick hem hos de flesta. Det var bara under några få sekvenser som jag började fantisera om att skapa ett jympapass till Metallica, haha.

Vi sträckte, tänjde och tränade de flesta muskler i kroppen och då och då skulle man springa några varv i salen. Jag trippade fram av rädsla att framkalla den fruktansvärda smärtan i höften än en gång.

Lina hoppade upp och ner och fram och tillbaka. Hennes långa armar och ben fladdrade åt alla håll och kanter. När hon gick framåt gick jag bakåt. När hon skrek ”höger” gick jag åt vänster. Ja, koordinationen är inte den bästa. När hon sedan började galoppera åt sidorna kunde jag inte hålla mig för skratt, eftersom det påminde mig om tiden när vi var barn och lekte häst. Lina och jag hade nämligen flera hundra hästar när vi var små.

Vi boxades åt sidorna och Lina ville få oss att skrika till när vi slog ut slaget. Ingen skrek, bara hon. Jag tänkte jag skulle hjälpa henne och tog i från tårna. Fast tydligen inte i takt. Eller kanske baktakt. Iallafall inte där det skulle skrikas. Jag som gått musikskola och allt… fy skäms.

Jag skulle ha kunnat tagit ut mig ordentligt om jag vågat, men istället blev det små fjuttiga tramp tramp när Lina gjorde skutt skutt. Idag har jag lite lätt träningsvärk i ryggen. Lite lagom. Men flåset kom ju inte upp ju! Och det är inte Linas fel – hennes pass var både bra och roligt. Nej, det är piriformisens fel.

Vi diskuterade efteråt vad jag skulle kunna tänkas prova för aktivitet. Vet ju att cykla funkar bra. Men spinning… näe fy sjutton alltså. Betala för att sitta och trampa och inte komma någon vart?! Det är ju helt sjukt.

Är det någon som har ett bra tips? Träningsform med flås utan hopp och spring, men utan att vara mesigt. Något bra ställe i Stockholm?!

Category: Träning
Du kan följa svar via RSS 2.0 flödet. Både pingning och kommentering är avstängt.

Kommentering avstängd.