Neostoric - helhetshälsa på nätet.

Mental Träning

Hjärnan
I vårt nervsystem sköter nervbanorna kontakten mellan det centrala nervsystemet och resten av kroppen. Nervbanorna består av flera nervceller, neuroner, som har kontakt med varandra via synapser.

Vi föds med fler neuroner än vi behöver och genom en naturlig process tappar vi många av dem innan vi fyllt två år. Förr trodde man att antalet neuroner bestämde hur intelligent man var, men redan 1911 upptäckte Raymond y Cajal att det är antalet synapser som är den avgörande faktorn.

När Marian C. Diamond, Ph.D. studerade Albert Einsteins hjärna (som omhändertagits av Dr Thomas Harvey) kom hon fram till att man kan öka antalet synapser genom att stimulera hjärnan.

Du kan alltså bli smartare genom mental träning!

Och utan mental träning blir du med tiden lite dummare och trögare och får sämre minne:) Som vid TV-tittande.

Mental träning
Vid mental träning bildas nya synapser mellan neuronerna, nervcellerna, i hjärnan. Vi blir smartare, mer kreativa och effektiva samt får bättre minne.

Här följer några exempel på vad man kan göra

Skriv lite varje dag
Det kan vara dagbok, poesi, låtar eller helt enkelt dina tankar för stunden.

Byt hand
Använd helt enkelt den andra handen än den du brukar. T ex när du skriver, äter eller borstar tänderna.

Bryt rutiner
Om du gör samma sak varje dag så behöver hjärnan inte jobba. Det är bra att göra saker i en annan ordning ibland, ta en annan väg till jobbet eller äta något annat till frukost.

Image Streaming
Det här är en metod som Einstein använde, men som utvecklats av Win Wegner, författaren till ”The Einstein Factor”

Det hela går till så att du beskriver vad som uppenbarar sig i tankarna. Det är viktigt att man talar högt till en kompis eller bandspelare. Man ska beskriva det man ser så detaljrikt som möjligt och med hjälp av de fem sinnena. Hur ser det ut? Hur smakar det? Hur känns det? Hur luktar det? Hur låter det?