Neostoric - helhetshälsa på nätet.

Kroppsvård

De flesta hud- och hårvårdsprodukter på marknaden innehåller starka kemikalier och ohälsosamma mineraloljor. Det vi tar upp genom huden påverkar oss lika mycket som det vi äter. Därför skulle man kunna ha som princip att man ska kunna äta det man använder på kroppen.

Här kan du lära dig vilka ingredienser du bör undvika, samt vilka som är bra. Det finns alltid alternativ bara vi letar lite. Tänk på att en produkt inte plötsligt blir bra bara för att den innehåller lite örter som t ex aloe vera, utan övrigt innehåll spelar också roll.

Havregryn är ett utmärkt rengöringsmedel för ansiktet. Man kan antingen lägga det i blöt över natten och använda vattnet på morgonen, eller helt enkelt ta lite gryn i handen och blanda ut med ljummet vatten. Det är då lättast om man har mixat grynen till mjöl, men inte nödvändigt.

Skålla mandlar och ta bort skalet, låt dem torka och kör sen i en mixer. Ta lite av mandelmjölet och blanda med ljummet vatten och massra in i ansiktet så får du en väldigt bra djuprengöring. Rekommenderas inte om du är allergisk mot mandlar.

Extra virgin kokosnötsolja (garden of life) är den bästa oljan för huden. Smörj in dig från topp till tå innan sängdags.

Vallört är en naturlig anti-rynk-ört och extremt bra för huden. Skaffa en tinktur och droppa i lite i kokosnötsoljan, eller vilken kräm du nu använder, och smörj in i ansiktet.

En bra hårinpackning får du genom att massera in extra virgin kokosnötsolja eller olivolja i hår och hårbotten och låter det sitta över natten. Det behövs ganska mycket schampo dagen efter och börja gärna att schamponera utan att blöta håret först.

Ett bra schampo är milt och baserat på örter som t ex nässla, björk, kamomill eller gullris. Ett milt schampo innehåller inga starka tensider utan möjligen Mipa Laureth Sulfate.

Tvål ska inte heller innehålla starka tensider och jag rekommenderar vanlig olivtvål.

Hårfärg är varken bra för huden, håret eller miljön. Det finns mildare varianter som baseras på växtfärger.

Som deodorant kan man använda bikarbonat (baking soda). Ta lite pulver i handen och lite vatten så det blir en liten gröt. Smeta in i armhålor eller på fötter. Garanterat luktfritt. Svettas gör man ändå, men att svettas är viktigt.