Neostoric - helhetshälsa på nätet.

Känslor & Tankar

”Mind” = Själ eller psyke (grekiska: psyché), är en sammanfattande benämning på alla mentala förmågor hos levande varelser: förnuft, karaktär, känsla, medvetande, minne, perception, tänkande etc.
Här fokuserar jag mest på känslor och tankar.

Känslor och tankar ligger så nära varann att om du tänker positivt får du bra känslor och negativa tankar ger dåliga känslor.
Visst måste man få bli arg och ledsen ibland, men det finns ingen anledning att låta dessa känslor finnas kvar. De förändrar inte din situation, utan får dig bara att må sämre.

Alla händelser i livet påverkar oss på olika sätt och finns lagrade i minnet och i cellerna. Ibland kan ”anden fastna” som man brukar säga, energiflödet i kroppen blockeras. Det är när vissa upplevelser i livet påverkar oss så att vi inte kan släppa taget och gå vidare. Då sker en obalans i kroppen och det kan yttra sig som störda beteendemönster och även sjukdom då känslor och tankar direkt påverkar den fysiska kroppen, se chakran.
Vi kan själva medvetet göra förändringar i våra liv så vi kan gå vidare och utvecklas. Vi ”hämtar tillbaks vår ande”, eller helt enkelt ”gör upp med det förflutna”. Detta kan ta tid, men är ganska lätt eftersom du inte behöver kunna vare sig healing eller meditation.