Neostoric - helhetshälsa på nätet.

Alternativ Medicin

Alternativ medicin är ett begrepp som omfattar en hel rad olika behandlingsmetoder med gemensam nämnare att de står utanför den så kallade skolmedicinen.

Man försöker inte bara dämpa symtomen utan man försöker hitta orsaken till att symtomen uppstod och bota från grunden. Det handlar ofta om att stärka kroppen och sinnet med olika metoder för att få igång kroppens egen läkande kraft.

Örter har många beståndsdelar som samverkar och gör varje ört unik. Läkandet sker långsamt genom att stärka organen och ger sällan bieffekter.

Många läkemedel inom skolmedicinen har faktiskt framställts av just örter, eller deras syntetiska varianter. Dessa kraftigare mediciner verkar snabbare och ibland är det kanske det vi behöver för att bli friska. I längden ger de oftast biverkningar och mer skada än nytta och de rättar inte till grundproblemen till symtomen. Det är bra att de finns, men bör användas i nödfall.

I skolmedicinen tar man sällan hänsyn till psyket och själen utan ser kroppen som en maskin som kan smörjas. Man tror inte heller att maten har så stor inverkan.

Kiroprakti, Naprapati och akupunktur har redan blivit accepterade som behandlingsmetoder även inom skolmedicinen och jag hoppas på fler. Vad som är accepterat eller inte beror oftast på var man befinner sig. Man kan prova sig fram med olika metoder för att hitta det som passar en själv, vi är ju alla individer och behöver därmed olika behandling.

Man behöver inte sluta gå hos sin vanliga läkare, men man kan ha i baktanke att det finns alternativ och kanske läsa mer om sina sjukdomar och mediciner innan man litar blint på det man ska stoppa i sig.

Exempel på alternativa behandlingsmetoder är akupressur, akupunktur, aromaterapi, bachs blomstermedicin, homeopati, kinesisk medicin, kiroprakti, naturmedicin, osteopati, reiki, rosenmetoden, shamanism, yoga, zonterapi, shiatsu, örtmedicin.