Neostoric - helhetshälsa på nätet.
Author:
• måndag, juni 28th, 2010

På midsommarafton när jag stod och väntade på bussen blev jag utfrågad av två damer.

”Har du tillräckligt med tid?”

”Ja det tycker jag”, svarade jag

”Men det är så mycket stress här i världen.”

”Jo, men jag har slutat stressa.”

”Åh, vad bra. Och så tidigt i livet. Annars har vi den här broschyren som har massor med råd om man känner sig vilsen”

”Nej, tack. Jag behöver inte dem”

”Det finns de som tror att vi är släkt med gorillorna”, sa den ena damen och höll upp ett uppslag med schimpanser från broschyren.

De här damerna var förstås Jehovas vittnen och jag förklarade att jag har hört tillräckligt om detta i och med att jag har en släkting som är vittne. De missbedömde min ålder till 20 år yngre än jag är, vilket bara är positivt för mig, men också störande att de gav sig på mig för att de trodde jag var ung och dum. Man ska ge sig på de svaga, inte sant?

Jag sa att jag tror på någonting men att jag inte är kristen och att det inte är viktigt varifrån vi kommer. De undrade om jag trodde på bibeln och jag sa att jag tror det står väldigt intressanta saker i bibeln men att man inte kan styra ett helt liv efter en bok som inte ens är komplett. Det är först och främst mytologi. På frågan om jag trodde på att Kristus hade funnits svarade jag att jag tror Jesus har funnits. De sa att han brukade kallas för Kristus. ”Av dem som tror att han var guds son ja” svarade jag.

Där hade jag lust att klämma in. ”Är vi inte alla guds barn? Vad gör Jesus så speciell?” men jag knep näbb.

Det som jag senare funderade på var evolution. Jag är inte kristen, jag tror på både vetenskap och magi, men jag har svårt för den där Darwin-teorin. Om fisken fanns först och sedan klev upp ur vattnet, varför finns då fisken kvar? Om fisken nu har utvecklats till något bättre finns ingen anledning att ha kvar det gamla testet. Om apan blev människan så borde inte apan heller finnas kvar.

Det är en sak att vi utvecklas och anpassas efter var vi bor och äter. Att inte alla får visdomständer, att blindtarmen inte har någon funktion etc. Man kan få bättre DNA genom att förändra sina livsvanor till det bättre. Men hur vi än förändras är vi likförbaskat människor.

På något sätt har liv uppstått. Varför måste livet ha uppstått bara en gång och sedan utvecklats utifrån detta första liv? Varför kan inte liv ha uppstått flera gånger?

Jag tror helt enkelt att gåtan ännu inte är löst. Vi vet inte hur livet började och vi vet inte var människan eller någon annan art på jorden kommer ifrån.

Om man läser hieroglyferna som folk påstår vara Egyptisk nonsens-mytologi, kan man få veta att människan är en avkomma mellan neandertalare och Annunaki, som var rymdvareleser. Annunaki kom till jorden för att ta guld för att rädda sin atmosfär som höll på att gå sönder. De använde neandertalarna som slavar att jobba i gruvorna i afrika. Av någon anledning ville de skapa en mer effektiv art som inte bara var stark utan även smidig. Så uppstod människan. Tyvärr blev hon för smart för att jobba i gruvorna och jag antar att revolution uppstod:)

Sug på den du.

Eller kolla på filmen…. vem vet vad som är sant 😉

Du kan följa svar via RSS 2.0 flödet. Både pingning och kommentering är avstängt.

Kommentering avstängd.