Neostoric - helhetshälsa på nätet.
Author:
• tisdag, december 18th, 2007

Till Dr Nies klinik ”Shanghai Akupunktur” kommer folk från hela världen. Hon hjälper folk med alla möjliga problem och speciellt att bli fertila. I väntrummet finns pärmar med mängder av foton på barn från tacksamma föräldrar.

Hon är från Kina och utbildad i både TCM och skolmedicin.

Jag fick en tid vid 16.30 och väntade i ca 2 timmar innan det blev min tur. Det fanns två assistenter som tog blodtryck och temperaturen på mig och några till som väntade. Bakom skynken låg folk på rader och Dr Nie gick runt och satte i och drog ut nålar i dem.

Tillslut fick jag alltså komma in på det lilla kontoret och hon frågade vad jag sökte för. Jag berättade om min mage och mina mensrubbningar och ryggvärk. Hon tog tag i min handled sa ”du är väldigt trött va?, sover mycket?” Det var något jag nästan hade glömt. Att jag alltid är trött. Det har blivit något slags normaltillstånd för mig.

Hon kände på vaderna och då kom jag på att jag ofta har ont i dem, men det hade hon redan listat ut. Hon antecknade ingenting och jag undrade om det här första besöket ens var nödvändigt eller om det var ren rutin för att så ville folk ha det i Sverige.

Besöket kostade 150kr och så bokade vi in fem dagar i rad som jag skulle få behandling. Det verkar som om hon alltid kör med 5 dagar i rad, fast man kan behöva fler behandlingar än bara en 5-dagars så att säga.

Jag gick därifrån väldigt nöjd, trots den långa väntan och röran, för jag tyckte om stämningen där ändå.

Dag 1
Klockan ett blev jag inropad och detta var även min bokade tid. En tjej visade vilken bänk jag skulle lägga mig på. De andra låg med bara trosor så jag gjorde detsamma. Fick veta sen att man kunde behålla bh:n på om man ville.

Dr Nie kom in och frågade hur min mage mådde och om jag sovit bra. Hur sjutton kunde hon komma ihåg mina problem? Hon mindes mitt namn också. Hon mindes allas namn.

Det gjorde ganska ont när hon stack in nålarna på baksidan av min kropp. Men det kändes inte så mycket när de väl satt där. Jag halvsov tills hon kom in och ryckte ut dem. Tjejen bredvid mig tog fram en stol och satte sig och jag undrade tyst om även jag skulle göra så. Men jag satt bara upp på min brits tills Dr Nie ropade ”på rygg Malin”.

Jag la mig på rygg och efter en stund kom hon tillbaks med en ny omgång. Den här gången gjorde det fasligt ont hela tiden och ryggen värkte. Man kan knappt röra sig för då spänner det runt nålarna och gör ännu ondare. Jag låg där i något som kändes som en evighet.

Såsmåningom blev jag befriad och klädde på mig och väntade på att få betala. Det blev 250kr plus 20kr för ett te som skulle balansera mina hormoner. Det hade hon minsann märkt också, att hormonerna var ur balans.

När jag kom ut och kollade på klockan var hon 16! Jag hade legat i 3 timmar och kom således 45 minuter försent till jobbet.

Dag 2
Denna gång tog besöket bara 1,5 timmar och var inte hälften så olidigt som dag 1. Fick samma hormonte med mig hem som förut.

Dag 3
Dr Nie undrade hur min mage mådde och jag erkände att jag inte riktigt visste. Min mage har varit världens sämsta och jämför man nu med då är den i väldigt bra skick. Men om det är så här som en bra mage ska vara vet jag inte.

Jag misstänker att planen var att jag skulle ligga länge idag också, men jag var tvungen att avbryta behandlingen eftersom jag var så oerhört kissnödig. Jag kunde knappt andas längre för luften jag andades in skulle lätt ha kunnat pressa ut kisset. Efter ännu en natt med för lite sömn slumrade jag, trots kissblåsans tryck, till då och då. Men jag drömde om toaletter och var rädd att jag skulle kissa på mig i tron om att drömmen var verklighet.

Därför avbröt jag behandlingen i förtid.

2 timmar låg jag iallafall, och den här gången fick jag ett mag-te istället för det sedvanliga hormon-teet.

Dag 4
Hamnade inne i det lilla rummet med 4 britsar. Tycker inte riktigt om det rummet, men det kvittar kanske. Jag var otroligt trött och sov en hel del.

Dr Nie frågade vid behandlingens slut om magen var bättre, men det var den tyvärr inte, men å andra sidan var den inte speciellt dålig den här dagen.

Däremot värkte ryggen något ofantligt och det tyckte hon var konstigt.

Jag frågade om hon kände meridianerna och hon nickade. ”Kan man lära sig det, eller är det medfött”, fortsatte jag. ”Jag kan inte lära”, sa hon och jag vet inte om hon menade att hon inte har lärt sig, eller om hon inte kan lära ut. Men det spelar ingen roll, jag fick bekräftat att hon känner. Det är väl det som gör henne så speciell. Spelar ingen roll vilka symtom man har, hon känner var det finns blockeringar och sätter dit en nål.

Fick inget rygg-te utan bara mag-teet som vanligt.

Dag 5
Jag fick ligga längst till vänster, vilket innebär att man ligger ensam. När jag skulle byta från mage till rygg bad hon mig byta till en annan bänk, eftersom en farbror behövde min plats.

Jag fick extra många nålar nu, då min mage fortfarande var ur lag.

Medans jag låg där hörde jag hur Dr Nies hund smög ner från övervåningen och fram till farbrorn som tog över min brits. Han blev glad och klappade hunden, men sen tyckte han att det räckte, men det tyckte inte hunden. Jag låg och fnissade på min bänk och hörde hur mannen förgäves försökte få hunden att gå därifrån.

Tillslut kom Dr Nie uppspringande från källaren. Hon hade inte märkt hunden och hon bad så mycket om ursäkt och skrattade och pratade om händelsen i minst en kvart. Hon verkade tro att mannen blev rädd, men det tyckte nog inte jag. ”Jag hörde någon uschade. vem är det som uschar. Oj min hund skrämmer Lars”. I vanliga fall skulle minst en person ha skällt ut henne för att hon inte såg till att hunden höll sig borta, det finns ju allergiker. Men Dr Nie är så söt och charmig så man näns inte.

Bredvid mig låg en tant, som jag inte såg, eftersom jag inte hade glasögonen på mig, och jag frågade henne vad hon visste om överfallet. Dr Nie blev nämligen rånad i somras, i sitt eget hem. Jag har bara hört ryktesvägen, men i stora drag tog sig några unga killar in och Dr Nies man blev tvingad att dricka något frätande så hans insida blev förstörd. Han överlevde trots svåra skador och tillbringar fortfarande mesta tiden på sjukhus. Dr Nie själv fick alla revbenen krossade och överlevde troligen för att hon spelade död.

En av killarna har åkt fast och fått ett års fängelse. 19 år var han. Dr Nie sa att hon nog inte orkar överklaga. Jag sa att han kommer må så dåligt resten av sitt liv ändå när han inser vad han har gjort. Att det är bättre att hon släpper det och lever vidare. Hon höll med.

Vi kramade om varandra och jag fick med mig två påsar mag-te. Det känns tråkigt att jag ska till usa och inte kan gå till henne igen på ett bra tag.

Sammanfattning
Dr Nie är en otroligt duktig akupunktör, som vet precis var hon ska sätta nålarna. En aning rörigt är det men det står man gärna ut med, eftersom hon har stenkoll på vem man är iallafall.

En hel behandling med första besök och 5 dagar-i-rad går sammanlagt på 1400. Betalas kontant!

En handduk tas med för att liggas på och jag rekommenderar även ett örngott.

Dagen efter min sista behandling var jag piggare och gladare än nånsin. Min ryggvärk har gått ner kraftigt. Hormonerna tycks vara mer balanserade. Min mage är tyvärr fortfarande dålig, men det finns knappt dess like. Jag antar att jag skulle behöva ett flertal behandlingar för att få bukt på den.

Adressen är Essingeringen 12, Stora Essingen i Stockholm. Telefonnummer: 08-657 88 87.

Category: Behandlingar
Du kan följa svar via RSS 2.0 flödet. Både pingning och kommentering är avstängt.

29 kommentarer till “Akupunktur hos Dr Nie”

 1. Nina skriver:

  Hej!
  Jag hörde talas om Dr Nie och bestämde mig för att kolla runt lite, hamnade på din sida. Hur gick allt, blev du bra, hur många gånger till fick du gå och är det 5 dagar på raken??
  Många frågor. Jag har haft konstant ont i hela kroppen och jag blir snart tokig, jag är utbränd med symptom på post traumatisk stress…tror du hon kan hjälpa mig?
  Mvh: Nina

 2. admin skriver:

  Man brukar gå 5 dagar i rad hos henne och sen några veckors uppehåll. Det beror på hur man mår. Jag flyttade till USA efter min vecka så tyvärr hann jag inte märka av någon förändring.
  Det kan ta ett tag speciellt om man haft problem länge.
  Jag vet andra som gått hos henne, bla en tant som var ganska sjuk. Hon kände sig bättre, men tyvärr är det ju även dyrt och hon hade inte råd att fortsätta.

  Kan ju nämna att mina mensrubbningar inte är lika stora längre, om det beror på Dr Nie eller för att jag slutat med p-piller vet jag inte, det var i samma veva.

  Jag vågar inte lova något, men jag tror det kan vara värt ett försök att gå hos henne.
  Kolla även med Marie-Louise på http://www.inspira.cc, hon är örterapeut och har säkert några goda råd för din utbrändhet.

  mvh
  Malin, Neostoric

 3. […] litet dödsångest ibland, och beklagade sig aningen över detta när hon var hon världsberömda dr Nie (hon med de jättelånga nålarna). “Ah”, sa dr Nie med sin mycket påtagliga kinesiska […]

 4. […] Läs hela inlägget! […]

 5. UtanBarn skriver:

  Tack för den intressanta historien, letat efter henne länge, eftersom hon gjort många gravid, och v har försökt över 10 år.
  Men skrämmer mig lite att man inte få vara ifred under behandling…
  Jag har enormt dåligt självförtroende…

 6. admin skriver:

  Hej UtanBarn!
  Det finns några bås där man bara är två. Och det finns ett där man kan ligga ensam. Du kan säkert be om det båset om du är beredd på att vänta lite längre. Killar och tjejer delar inte rum heller.
  Det ligger alla möjliga människor av olika storlek och form och alla är där för att bli friska, så man är bara en i mängden. Kan inte tänka mig att nån spanar in någon annan eller att nån ens tänker på hur de andra ser ut. Man tänker mest på nålarna, eller så somnar man.

  Lycka till!

 7. Helena skriver:

  Hej! Jag har precis börjat min behandling hos Dr Nie, jag har inte heller det bästa självförtroendet men det är så speciellt där och alla gör det, man behöver verkligen inte känna sig dum på något sätt! Är det någon som vet någon statestik på hur många av de som går där som faktiskt blir gravida?

 8. Anna skriver:

  Jag har ingen statistik men däremot egen erfarenhet av att bli gravid efter en behandling hos Dr Nie. Vi hade försökt bli med barn i två år och testat behandling med pergotime mm utan resultat. Jag gick till dr Nie utan någon egentlig tro på att det skulle fungera men blev gravid två veckor efter påbörjad behandling!! Jag är fortfarande helt förundrad!! Idag är vår dotter fyra månader och är (förstås) världens underbaraste!!

 9. […] Andra som skrivit om detta: Neostoric […]

 10. Pia skriver:

  Fint att läsa historien, jag fick doktor Nie rekommenderad av barnmorskan när jag trodde det var en omöjlighet att bli gravid, det vissade sig dock att jag då vid lag var gravid med Tova! hon är idag ett år och fem månader och en fantastisk liten tjej! När det gäller min krogg och tankar och önskan om fler barn har menstrationen inte satt igång ännu och nu är min undran om någon har erfarenheten från dr nie om att få igång menstrationscykeln?

 11. admin skriver:

  Hej Pia!

  Hon borde ju kunna fixa menstruationscykeln tycker jag. Det borde ju ha med hormonbalansen att göra, och ganska relaterat med att bli med barn….

  Däremot känner jag ingen som sökt pga det så jag har inget konkret exempel på det.

  Någon annan som vet?

  /Malin
  Neostoric

 12. Kerstin skriver:

  jag tror att jag äntligen hittat min kära akupunktör, som jag för många år sedan behandlades av på ,Markvardsgatan i Vasastan. Det kan inte vara någon annan! den kvinnan räddade min hälsa efter en olyckshändelse när min hälsena small av. Tyvärr flyttade hon därifrån och jag har under alla dessa år sedan 1992 undrat vart hon tog vägen. Jag kommer omgående att boka en tid. Jag är övertygad omm att detta måste vara samma akupunktör somm jag så länge letat efter.

 13. Malin skriver:

  Hej. Jag undrar en sak…
  Om man ska gå på en 5-dagars behandling o åker ner på mensens första dag (som förmodligen blir en onsdag) är man där ons, tors, fre eller är det öppet på helger oxå?????
  Eller fortsätter man de sista 2 dagarna veckan därpå? Tacksam för svar eftersom jag har 40 mil enkel resa…

 14. admin skriver:

  Hej Malin!
  Är inte säker. Vet att hon brukar köra 5 dagar i rad men det är olika från fall till fall. Om det är viktigt att börja på mensens första dag och köra 5 dar i rad så borde hon ju ta det på helgen med, men jag vet inte.
  Ring henne och kolla.

 15. Ann-Mari Hassinen skriver:

  Jag har MS sen 1979 och gick många behandlingar hos dr Nie 2000 – 2003 tror jag.
  har fortfarande MS, men har alltid mått otroligt bra av dr Nies behandlingar, alla små bonuskrämpor försvann och sömn, tyngden i benen mm var alltid borta ett bra tag.
  Gått behandlingar på 3,5 eller 7 dagar, lördagar o söndagar mm.
  Jag rekommenderar verkligen dr Nie, maken till underbar kvinna. Hon kommer ihåg allt och genomskådar det man inte säger, hur skönt som helst.

 16. Anna skriver:

  Började min 8-dagars behandling den 20 september. då jag inte blev gravid, vi hade försökt i åratal… Fick ett väldigt fint bemötande av dr Nie och även av de som satt om väntade. stämmningen är fin där! Efter första behandlingen fick jag en sjuk huvudvärk, den försvann men kom tillbaka igen efter varje behandling. Trots detta så hade jag en otroligt skön känsla i kroppen. Svår att beskriva men jag var liksom väldigt GLAD! Känslan sitter kvar och om några dagar vet jag om jag måste tillbaka för yttligare en 8-dagarskur!!

 17. Anna skriver:

  Fem månader har snart gått sedan jag var hos dr Nie. Efter 8 dagars behandling hade jag en otrolig bra känsla i kroppen. Som om den nu var i balans! 3 veckor senare visade det sig att jag var gravid! Har nu gått 20 veckor och jag mår fortfarande toppen!

  • Johanna skriver:

   Hej! Hur funkade det för dig? Satte hon igång din ägglossning då eller hur kommer det sig att du testade dig två veckor efter behandling? Det blir ju ”bara” två veckor efter mens iom att hon börjar behandlingen på mensdag 1. Då är den ju inte sen ännu? Tacksam för svar!

 18. Teresia skriver:

  Hej,
  Någon som kan lämna kontaktuppgifter för Dr Nie, vill boka en tid med henne.
  Vänliga hälsningar
  Teresia Björk

 19. Teresia skriver:

  Vad kostar ett besök nuförtiden? Såg en gammal uppgift om 150 kr, vad är det idag?

 20. Mikaela skriver:

  Jag har läst din blogg om Nie flera gånger och tillslut så bokade ja tid. Ska dit andra dagen idag och pustar ut liet när ja läser att din andra dag var helt ok! Du får väldigt gärna maila mig om du har tid o lust med mer tips på spännande läkare i Sthlmsomårdet. Ja söker till nie för migrän!

 21. Mullis skriver:

  Hej!

  Har jätteproblem med mina hormoner. Haft i 10 år men fick äntligen reda på varför allt var som det var för 2 år sedan.Ett blodprov togs och det visar sig att jag producerar för mkt av något hormon..typ manligt.
  Tappade hår,gick upp i vikt (trots träning och fysiskt hårt arbete),utvecklade muskler istället, hårväxt i ansiktet (nog det värsta) mm.
  Fick ett tfn nr till Dr Nie och tänker ta hjälp.
  Tror någon här att hon kan hjälpa mig?!?!?1
  Någon annan som har samma problem eller har erfarenhet av hormonbehandling hos Dr Nie?!?!

  Tacksam för svar. Jag mår verkligen skit och jag känner att mina bästa år har passerat.

  ….

 22. Lotta skriver:

  Hej!
  Vi skulle träffas kl 17.30 idag men vi har en krismöte på jobbet vilket gör att jag måste avboka min tid.
  /Lotta

 23. Admin - Malin skriver:

  Vill än en gång påpeka att jag inte är Dr Nie… slå upp henne i telefonkatalogen, hon har ingen hemsida!

 24. Annika skriver:

  Undrar om det är någon som har blivit behandlad för depression/utmattningsdepression av Dr Nie…? Tacksam för svar. Varma hälsningar, Annika

  • Ulrika Tallgård skriver:

   Hej
   Jag blev behandlad av en svensk dam på nära Odenplan,för depression, och det funkade efter 1gång.

   Idag ska jag faktist gå till Dr Nie, men det är för migrän/yrsel/spänningshuvudvärk.

   Så jag tycker att du ska prova akupunktur. Och börja träna-Det blev min räddning ur en 3årig depression

   Lycka till

 25. Annika2 skriver:

  Dr Nies kontaktuppgifter är:
  Essingeringen 12
  Sthlm
  tel 08 – 657 88 87 (teltid: 13-15)

 26. Margareta Andersson skriver:

  Jag har haft migrän hela mitt liv. sedan jag var fem år. Sista året innan jag kom till dr Nie hade jag migrän minst en gång i veckan. Jag gick på två veckobehandlingar och har inte haft ett enda anfall på 9 år!

  Margareta, Ludvika